5 Eylül 2009 Cumartesi

Busch Gardens Hakkında








Hakkında Serisi3 - Busch Gardens Europe, VA
Hakkında serisine devam ediyorum. Üçüncü başlığım, Williamsburg şehrinin ve Virginia eyaletinin uluslararası müşteri çeken, dünya çapında roller coaster'ları ile ünlü eğlence bahçesi Busch Gardens. Yine biraz memleket özlemi içinde yazıyorum. Yaklaşan dönüşün verdiği rahatlık, huzur, ama yine de özlem. Elimde bir Coor's light bottle, media playerımda Erkan Oğur- İ. Hakkı Demircioğlu. Yazmaya başlamadan önce, bu şarkının bitmesini bekleyeceğim (Yazmadan önce söylemem gerek, bu yazı içinde kullanılan tüm görseller, kendi fotoğraf makinamdan alınmış olup, tüm hakları saklıdır).

Busch Gardens Europe , 6 Avrupa ülkesinin birer prototiplerinin olduğu bir eğlence bahçesi olarak tanımlanabilir. İrlanda, İskoçya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya bu ülkeler. Belirli noktalardan kalkan treni yakalarsanız, 20 dakika içerisinde, bu yerlerdeki güzel mekanları görebilirsiniz. Kısa bir tren turu ile mekan hakkında biraz bilgi sahibi olabilirsiniz. Ülkelerin içerisinde, ülke iklimini veya tarihi geçmişini yansıtan bir tane roller coaster, ülke ile birlikte anılan eşyaların satıldığı bir store center, küçük fun fair tarzı oyunlar, şanslı iseniz bir tane sinema veya teleferik bulabilirsiniz. Her ülkenin kendi otoparkı da mevcut.

İrlanda, girişte karşınıza çıkan ülke. İlk roller coaster'a orada biniyorsun muhtemelen (benim için öyle olmuştu). Sarı renkli roller coaster'ın adı "The LochNess Monster". İlk roller coaster için ideal, ne sıkıcı, ne de abartı heyecanlı. İrlanda'daki 4 boyutlu sinema, gerçekten beni hayranlığa düşürdü. Dördüncü boyutun ne olduğunu merak eden bir çok insan oldu, belki siz de merak etmişsinizdir, dördüncü boyut his. Yani koltuğunuz hareket ediyor, sarsılıyor, ya da rüzgar ve sis ile dolabiliyor bir anda salon, en bombası ise denizden yüze su sıçrayan bir sahnede, suratıma fışkıran sular idi. Irish Pub ve İrlanda kültürünün bir çok örneği ile de karşılaşmak mümkün.

İtalya, gerçekte İngiltere ile sınır komşusu olmasa da, yokluktan İngiltere'nin altına konulmuş. İrlanda'dan çıktıktan İngiltere üzerinden ulaşabilirsiniz şehre. Escape from Pompeii ile Pompeii bölgesinin yanardağından, serin sulara atladığın bir kanoya binip ilginç bir maceraya çıkmanız mümkün. Yine güzel bir roller coaster ile (mor) 73 mile kadar hızlanıp, dalış yapmadan İtalya'dan ayrılmamanızı öneriyorum. Kartal ve kurtlar vadisi olarak iki ayrı doğal habitata girip, çok yakından bu iki sevimli hayvanı görebilirsiniz. Özel bir de kuş havuzu var. İsteyenler bu renkli kuşların yemini 3 dolara alıp, elinde kuş tutmanın zevkine erişebilirler. Ayrıca bir tane de teleferik var bu ülkede. Ayrılması zor olsa da, Almanya'ya geçmek için yolumuza devam ediyoruz.

Almanya, OktoberFest alanı ile iç içe ve Busch Gardens'ın tam merkezinde. İlk olarak karşınıza çıkan 3d sinema ve korku tüneli ile bir maceraya atılmak için birebir. Busch Gardens'ın denizi ve yeşilinin buluştuğu mekanlara gezi yapan bir tekne turu yapmadan bu şehirden ilerlemeyin. Gerçekten bu kadar yeşil ve maviyi başka bir yerde bulmanız mümkün olmayabilir. Tekne turundan sonra Alpengeist (beyaz) roller coaster ile kayak tarzında yapılan bir dalış ve dönüşler selinden geçip, Fransa'ya ayak basmaya hazırlanmak gerekiyor. Çünkü Fransa çok çılgın bir yolculuk olacak.

Fransa, girişteki su kanosu ile güzel bir başlangıç yapılan şehir. Busch Gardens'ın dünyaca ününün ve öneminin en büyük sebeplerinden biri olan bir roller coaster da var bu şehirde. Griffon(turkuaz) roller coaster, facebook'ta videoları dönen bir roller coaster. 205 feet'ten dalış yaparak, dünyada bu kadar yüksekten dalış yapan başka bir roller coaster'a şans tanımayıp liderliğe yerleşmiş durumda. En önden bir-iki kere bindikten sonra, sıra amfi-tiyatroda bir hayvan gösterisi izlemeye gelir. Çok keyifli de bir alışverişten sonra, İngiltere'ye doğru yola çıkmaya hazırlanılır.

İngiltere, sıkıcı bir roller coaster, bir kaç basit alış-veriş merkezi ile mekanın, İskoçya ile en küçük coğrafya kaplayan bir mekandalar. Uğrayıp geçersiniz muhtemelen.

Son paragrafı da anlatmaktan çok göstermek üzerine kuracağım. Tekrar etmekte fayda var, yeşil ve mavinin bu kadar doğal biçimde buluştuğu ve eğlendiren başka bir yer bulabilmek muhtelemen mümkün olmayacak, olsa bile çok daha pahalıya mal olacaktır. Her insanın, ömrü devam ediyorken hazır, gidip görmesi gereken bir yer, Busch Gardens.





















Önümüzde bir tane öykü var gibi, en azından zihnimde bir kuluçkası var,

Sevgiler beni takip eden herkese,

Murat Mustafa Tunç

Bu yazıyı yazarken media player'ımda dolanan 12 şarkı

Kız - Dandadadan
Ey Zahit Şaraba Eyle İhtiram - Erkan Oğur & İ.Hakkı Demircioğlu
Yad Eller Duymadan - İsmail Hakkı Demircioğlu
Sarhoş - Duman
Anladım - Cem Adrian
Kimler Geldi Kimler Geçti - Cem Adrian
Güz Bulutları - Kırkaltı
Supermassive Black Hole - Muse (Live in Wembley)
Dead and Bloated - Stone Temple Pilots
Hoppala - Wax Poetic
Gel Yad'a Salma Dilber - Laço Tayfa (bunun bir de Avam Garde versiyonu vardır, leziz)
Whenever I May Roam - Metallica

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder